Francouzský vynálezce ví, jak přeměnit vítr na pitnou vodu

02.07.2011 10:29

 

vloženo: 27. 10. 2009 05:58, autor: ČT24
aktualizováno: 27. 10. 2009 06:55

Nedostatek pitné vodyNedostatek pitné vody

Paříž - Víc než miliarda lidí na světě nemá přístup k pitné vodě. Podle expertů se situace se změnami klimatu bude jen dál zhoršovat. Na elegantní způsob, jak získat pitnou vodu, teď přišel francouzský vynálezce. Vyrábí ji z "obyčejného" větru. Pro masovou výrobu svého patentu teď hledá francouzský vynálezce zahraniční investory. 

Video: Francouz přišel s významným patentem

 

Tato turbína vyrobí z ničeho až osm set litrů pitné vody denně. Může pracovat v nejodlehlejších koutech planety a dá se snadno přepravovat. Jediné, co k fungování potřebuje, je vítr. Zní to až zázračně, avšak kromě něj nemá žádný zdroj energie a ani žádné jiné suroviny. "Je to velice jednoduché. Používáme vítr k pohánění kondenzačního systému, který mění vodní páru ze vzduchu do kapalného skupenství, na vodu, kterou je možné hned konzumovat," popsal proces výroby vody vynálezce Marc Parent.

Z větru se tak vyrobí surovina s hodnotou zlata

Vynálezce vyšel z faktu, že každý kubík vzduchu obsahuje tolik vodní páry, že dokáže zkondenzovat na 15 g vody. To platí v Evropě, ale i v nejsušších oblastech je v jednom kubíku vzduchu dost vodních par na 10 g vody. Trubkou ve stojanu se sbírá do nádrže, z ní jde přes filtr rovnou do kohoutku. "Máme představu, že budeme vyrábět tyto funkční přístroje a dodávat je do Afriky lidem, kteří nemají přístup k pitné vodě," hrdě konstatuje vynálezce. 

 

Pro masovou výrobu svého patentu teď hledá francouzský vynálezce zahraniční investory. Změny klimatu nezastaví, ale dokáže z ničeho vytvořit tekutinu, která má pro život cenu zlata.

zdroj: www.ceskatelevize.cz/ct24/

Kontakt

AQUAPROFIS – prodej a rozvoz pramenité vody IČO: 43149065
Na Bělidlech 121/III,
290 01 Poděbrady
tel: +420 777 133 711
info@aquaprofis.cz