Jak připravit šungitovou vodu k pití?

10.11.2014 19:58

Voda upravená šungitem je vhodná nejen k pití, ale i ke kloktání, inhalování (ohřát na 90°-95°C, vdechovat 1-3 min), omývání a koupání. Pozitivně působí jako prevence proti nachlazení a angíně, bronchitidě, při rehabilitaci průdušek, při odstranění následků alkoholového opojení, ale také je výborná pro péči o mladistvý vzhled pokožky nebo při ošetření popálenin ať již od slunce nebo od horkých předmětů či kapalin.

Šungit má kromě vynikajících sorpčních vlastností také skvělé baktericidní účinky. Je schopen čistit vodu od střevních bakterií, zárodků cholery, fenolů, dioxinů aj. Dokáže rozkládat molekuly organických sloučenin a tím likviduje jen těžce odstranitelné zbytky léků z vody. Je zjištěno, že prostý uhlíkový filtr ve spojení s chlorovanou vodou dokáže při jejím převaření zreagovat ve formě jedovatého dioxinu! Toto, stejně jako utváření mikrobů v dlouho nepoužívaném filtru, např.při odjezdu na dovolenou, u filtru se šungitem nehrozí.

Příprava šungitové vody:

1. do 3 litrové skleněné nádoby vložíme promytý šungit dle výběru:

- šungitová drť – 200g drti promýváme vodou dokud se voda nepřestane obarvovat (vodu z promývání nevyléváme, ale použijeme k čištění pleti nebo pro zálivku květin)

- pyramida, kostka (4×4, nebo 5×5 cm), koule 5cm, několik větších úlomků šungitu

2. zalijeme vodou, necháme 24 hod. odstát, poté vodu slijeme a zalijeme novou

3. necháme odstát po dobu ještě minimálně 30 min. a můžeme pít

4. podle doby odstátí:

- 48-72 hodin (pyramida, kostka) = energetická hodnota se zvyšuje 20-40x

- 15-24 hodin (úlomky) = energetická hodnota se zvyšuje 15-30x

- 12-15 hodin (drť) = energetická hodnota se zvyšuje 10-15x

Necháme-li vodu odstát déle než po uvedenou dobu, její energetická hodnota se snižuje (můžeme dále použít pro zálivku květin)! Nedoporučuje se dávat šungitovou vodu do chladničky ani ponechávat v nádobě déle než 72 hod.

5. Po spotřebování vodu dolijeme a po půl hodině můžeme opět pít. Z 200g šungitové drti lze přípravit až 300 l aktivní vody.

6. Opotřebovanou šungitovou drť můžeme vložit do květináčů ke kytkám, nebo do nádoby na odstátou vodu pro zálivku kytek.

Křemen vodu čistí, šungit ji čistí a aktivuje!

Zdroj : https://www.shungit-inspire.cz/jak-pripravit-sungitovou-vodu-k-piti/

 

Kontakt

AQUAPROFIS – prodej a rozvoz pramenité vody IČO: 43149065
Na Bělidlech 121/III,
290 01 Poděbrady
tel: +420 777 133 711
info@aquaprofis.cz